Mrożony deser z mascarpone i owocami bez cukru


 

Czego potrzebujesz?

  • 250 g mascarpone
  • 50 g śmietanki 30%
  • 200 g owoców mrożonych (u mnie truskawki, porzeczki, borówki)
  • 2 banany
  • 1 łyżka ksylitolu


Jak to zrobić?

Zblenduj/Zmiksuj połowę porcji mascarpone (ok.125g), śmietankę i wszystkie owoce. Przygotowaną masę przełóż do plastikowego pojemnika i włóż do zamrażarki na ok. 30-40 minut. 

Przygotuj dwa pucharki (u mnie kieliszki do margarity). Pozostałą porcję mascarpone wymieszaj z ksylitolem i przełóż do pucharków. Następnie przełóż lekko zmrożoną masę owocową i udekoruj owocami :)



Komentarze

  1. Uwielbiam mascarpone, więc myślę, że zakochałabym się w tym deserze.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty