Mrożony deser z mascarpone i owocami bez cukru
Czego potrzebujesz?
- 250 g mascarpone
- 50 g śmietanki 30%
- 200 g owoców mrożonych (u mnie truskawki, porzeczki, borówki)
- 2 banany
- 1 łyżka ksylitolu
Jak to zrobić?
Zblenduj/Zmiksuj połowę porcji mascarpone (ok.125g), śmietankę i wszystkie owoce. Przygotowaną masę przełóż do plastikowego pojemnika i włóż do zamrażarki na ok. 30-40 minut.
Przygotuj dwa pucharki (u mnie kieliszki do margarity). Pozostałą porcję mascarpone wymieszaj z ksylitolem i przełóż do pucharków. Następnie przełóż lekko zmrożoną masę owocową i udekoruj owocami :)
Uwielbiam mascarpone, więc myślę, że zakochałabym się w tym deserze.
OdpowiedzUsuń